Om GDPR

The General Data Protection Regulation (GDPR) er EUs forordning for personvern. Forordningen trer i kraft 25 mai 2018 og vil erstatte store deler av dagens regelverk, og vil utgjøre den største reformen innenfor personopplysningslovgivning i Europa de siste 20 årene. 

GDPR gjelder behandlingen av personopplysninger innenfor EU, eller gjelder for alle EUborgere – uavhengig av hvor databehandleren holder til. 

Hovedformålet med GDPR er å forene og forenkle regelverketog styrke databeskyttelsen for individer på samme måte hele EU. 

For individer betyr dette økt kontroll over deres personopplysninger, og for virksomheter som tilbyr varer og tjenester til EU-borgere medfører GDPR nye plikter og rutiner for databehandling. Selv om noen ting endres vil mye forbli uendret.

 

Tshirt.no sitt syn på GDPR

Tshirt.no ønsker GDPR hjertelig velkommen. 

Vi tror at GDPR vil heve standarden for databeskyttelse og dra industrien mot mer transparente og sikre prosesser. Dette gir mulighet for innovative og kundefokuserte virksomheter til å lede an ved å tilby kunder åpenhet om hvordan opplysningene deres brukes, samt fleksibilitet og valgmuligheter når det gjelder behandling av personopplysninger for å dra nytte av attraktive tjenester som tilbys

Vi har en klar ambisjon – vi ønsker å skape gode produkter som gagner våre kunder. For å oppnå dette er det nødvendig med personopplysninger, ikke bare for å kunne behandle betalinger og oppfylle lovpålagte krav, men ogsåfjerne unødvendige repetitive steg og tillate personalisering for å tilby den gode brukeropplevelsen som Klarna gir

Tshirt.no behandler personopplysninger med ytterst forsiktighet. Vi vil tilpasse våre produkter, systemer og prosesser for å etterkomme GDPRs standarder. Vår utvikling stopper ikke 25 mai, men heller det motsatte – vi vil fortsette å forbedre våre produkter med våre kunders personvern i tankene.

 

GDPR for Tshirt.no sine kunder

Vi i Tshirt.no bryr oss om våre kunder, noe som betyr at du og ditt personvern er viktig for oss. 

Det er derfor viktig at vilkårene for å bruke våre tjenester er lett tilgjengelig, og at du er klar over hvilken informasjon vi samler inn fra deg og hvordan denne informasjonen blir behandlet, for at vi skal kunne tilby våre tjenester til deg. Hvis du ønsker mer informasjon oppfordrer vi deg til å lese seksjonene “Hvilken informasjon samler vi inn?” og “Hva gjør vi med informasjonen?”.

Spørsmål eller tanker? Sjekk ut vår FAQ (med ofte stilte spørsmål) og bare ta kontakt med oss på post@tshirt.no

 

Hvilken informasjon henter vi?

For oss i Tshirt.no er din integritet viktig. Derfor har vi alltid den i tankene når vi henter informasjon om deg. Vi vil at du skal være klar over hvilken informasjon vi henter og hvordan den hentes.

For å kunne tilby våre tjenester, som vår kasse og vår kundeportal, trenger vi å hente personlig informasjon om deg. Du kan gi oss denne informasjonen på en rekke forskjellige måter, enten direkte eller indirekte. Vanlige eksempler er:

  • Du bestiller noe i en nettbutikk og velger Klarna som betalingsmåte
  • Du bruker vår kundeportal 
  • Du kontakter oss eller besøker nettsiden vår

Når du handler med Klarna i en nettbutikk trenger vi for eksempel å vite vem du er og hvor du vil ha varene dine levert. Denne informasjonen bruker vi ikke bare for å hjelpe deg med å fullføre kjøpet eller for å hjelpe nettbutikken med å håndtere din bestilling, men også for å forhindre svindel og oppfylle juridiske krav.Klarna sørger for å hente personlig informasjon med størst mulig hensyn til personvern. Klarna har et “Global Privacy Office” bemannet med spesialister innen databeskyttelse. I tillegg til dette har vi et dedikert team på kundeservice som fungerer som en utvidelse av Klarna sitt “Global Privacy Office” og hjelper deg med spørsmål knyttet til personvern. 

 

Hva gjør vi med din informasjon?

For oss i Tshirt.no er din integritet viktig. Derfor har vi alltid den i tankene når vi henter informasjon om deg. Vi vil at du skal være klar over hvordan vi håndterer dine personopplysninger. Det finnes ulike situasjoner hvor vi trenger å behandle denne informasjonen. Vanlige eksempler er:

  • Vi trenger kanskje å bekrefte identiteten din før vi godkjenner kjøpet ditt
  • Vi trenger kanskje å utføre en kredittsjekk, avhengig av betalingsmetoden du velger
  • Vi må forhindre ulovlig aktivitet, som svindel og hvitvasking av penger

Når du handler med Klarna som betalingsmåte i en nettbutikk, trenger vi for eksempel å forsikre oss om at kjøpet er reelt og at det faktisk er du som gjennomfører kjøpet. Avhengig av hvilken måte du valgt å betale på trenger vi kanskje å behandle kredittkortinformasjonen din eller så trenger vi kanskje å utføre en kredittsjekk. Vi bruker så personopplysningene dine til å behandle din betaling, eller til å sende deg en faktura.

Avhengig av det tekniske oppsettet mellom Klarna og tshirt.no, må vi videresende noen av dataen vi hentet. Det kan være av den enkle grunn at vi trenger å vite hvor vi skal sende varene. Det kan også være at vi må ha telefonnummeret eller e-postadressen din for å enkelt kunne kontakte deg angående din ordre.

Klarna sørger for å hente personlig informasjon med størst mulig hensyn til personvern. Klarna har et “Global Privacy Office” bemannet med spesialister innen databeskyttelse. I tillegg til dette har vi et dedikert team på kundeservice som fungerer som en utvidelse av Klarna sitt “Global Privacy Office” og hjelper deg med spørsmål knyttet til personvern.

 

Vanlige spørsmål og svar

Hvilke av mine personopplysninger samler dere?

Vi innhenter kun opplysninger som er nødvendige for å kunne tilby deg våre tjenester, og for å kunne å gi deg en god shoppingopplevelse, samt hjelpe deg med dine henvendelser. Du kan lese mer om hvilke opplysninger vi innhenter på våre personvernsider under seksjonen “Hvilken informasjon henter vi?”.

Hva bruker dere mine personopplysninger til?

Vi behandler de personopplysningene som er nødvendig for å kunne tilby deg våre tjenester, og for å kunne gi deg en god shoppingopplevelse, samt hjelpe deg med dine henvendelser. Du kan lese mer om hva vi bruker dine personopplysninger til på våre personvernsider under seksjonen “Hva gjør vi med din informasjon?”.

Kan jeg be om at mine personopplysninger skal glemmes?

Ja, det kan du!

Det er imidlertid unntak fra «retten til å bli glemt»Når det gjelder våre tjenester er vi for eksempel forpliktet til å holde oversikt over hvem som er involvert i transaksjoner for å kunne forhindre hvitvasking og annen kriminell aktivitet. Vi må også kunne holde oversikt over dine transaksjoner for å kunne hjelpe deg om det skulle oppstå problemer.

Som butikk hindrer visse juridiske forpliktelser oss fra å umiddelbart kunne slette deler av dine personopplysningerDette har grunnlag i regnskaps- og skattelovgivning, og bank- og hvitvaskingslover, samtforbrukerrettighetslover. For å be om dette kan du kontakte våre databeskyttelsesagenter på personvern@klarna.no.

Kan jeg be om et utskrift av mine personopplysninger?

Ja!

Det er mulig å be om et utskrift av protokoller dersom du ønsker en oversikt over personopplysningene vi har samlet om deg. For å be om dette kan du kontakte våre databeskyttelsesagenter på personvern@klarna.no.

Hvor lenge lagrer dere mine personopplysninger?

Vi lagrer dine opplysninger så lenge som nødvendig for å oppfylle formålet det ble samlet inn for, for eksempel å oppfylle våre kontraktsrettsligeforpliktelser overfor deg eller ivareta våre legitime interesser til det ikke lenger er noe lovkrav eller rettigheter for oss å beholde opplysningene. Les mer om dette i vår personvernpolicy.

Hvor oppbevarer dere mine personopplysninger?

Vi håndterer dine personopplysninger med ytterst forsiktighet, og sørger for at de er lagret trygt og sikkert. Vi forsøker alltid å behandle opplysningenedine innenfor EU / EØS. Opplysningene kan imidlertid i enkelte situasjoner overføres til, og behandles i, en destinasjon utenfor EU / EØS av et selskap i Klarna-konsernet, eller av en leverandør eller underleverandør. EttersomKlarna er forpliktet til alltid å beskytte opplysningene dine vil Klarna ta alle nødvendige kontraktsmessige, juridiske, tekniske og organisatoriske tiltak for å sikre at opplysningene dine behandles sikkert og med et adekvatbeskyttelsesnivå i henhold til og i samsvar med beskyttelsesnivået som tilbys innen EU / EØS.

Hvordan fjerner jeg min kreditt?

Du har kun åpen kreditt hos oss for ubetalte kjøp ettersom vi kun godtar det eksakte beløpet for hvert kjøp du gjør. Når kjøpet er betalt er kreditten brukt og er ikke lenger tilgjengelig. Kreditt gitt av Klarna er ikke synlig for andre banker eller kreditorer.

Hvordan avslutter jeg min konto hos Tshirt.no?

Send oss en mail, så sletter vi din konto fortløpende. Informasjon hentet inn av Klarna vil ligge hos dem inntill alle ubetalte forpliketler er oppgjort.

Hvordan sier jeg opp abonnement på nyhetsbrev og andre markedsføringsutsendelser?

For å si opp abonnement på nyhetsbrev og markedsføringsutsendelser kan du kontakte post@tshirt.no for hjelp eller klikke på linken nederst i e-posten.